.

Fane Bulau

Fane nu mai are nevoie de nici o prezentare, nu? Cu o asemenea porecla nu mai e nevoie de prezentare. Da, Fane e un obisnuit al pivnitelor politiei si nu numai… Fane e ca vanatorii din istorie care traiau din ce vanau. El traieste din ce fura. Si traieste bine, depinde pe cine intrebi.
Cand era mic fura din ghiozdane. Nici nu stiai cand…dar te trezeai ca nu mai ai stiloul cu penita de aur pe care il primisei de ziua ta. Mai tarziu, cand uitai, Fane Bulau ti-l vindea inapoi si nu puteai sa-l refuzi ca il dadea ieftin si tot te intreba maica-ta de cateva luni undei stiloul si iti zicea ca iti rupe urechile daca ai fost tolomac si l-ai pierdut sau l-ai uitat in banca.
Mai tarziu fura din buzunare. Pe noi nu ne mai fura ca era “tovarasi”, ca nu putea sa zicem ca nu suntem…ca avea mana grea pe cat era de fina. Fura si el de prin tramvaie, autobuze…d-aia nu merg eu cu RATB-ul ca cine stie de cine dau.
Mai fura si de pe balcoane. Era agil. Se catara pe unde si cum putea si isi mai  dezvolta garderoba. A lui sau a cui cumpara. Mai vindea si un borcan de muraturi, o trotineta. O pisica sau un pechinez. Ca omul nu intindea doar rufe in balcon, mai avea si alte alea pe acolo. A mai dat nas in nas si cu un caine lup…dar a rezistat intalnirii. In cateva saptamani era ca nou, cainele insa nu a invatat sa zboare cand a cazut de la etajul 1. Dar au trecut si vremurile alea pentru ca acum toata lumea si-a inchis balconul cu termopan. Nici covoare persane nu mai usuca lumea pe balustrada balconului ca sa arunce Fane o pisica (legata cu sfoara) pe ele sa le traga jos si sa le vanda in targ (covoarele, nu pisica).
A furat si masini. Da’ s-a plictisit repede de ele ca nu stia sa conduca si le fura doar pana la primul stalp pe care il intalnea. Erau si greu de vandut. Abia ce facuse un business cu unul de avea un camp de masini dezmembrate ca l-au si falimentat tziganii pe ala cand au venit cu carutele intr-o noapte (20 de carute) si au incarcat tot ce au putut. Dimineata cand a venit omul… era o curatenie pe campul lui. Si asa s-a lasat si Fane de furat masini. Fura din masini. Ca mergea mai usor. Mai un casetofon, mai o geanta, o haina de piele…ce gasea si el. Amanet. Si apoi cinstea toata scara la “terasa” la tanti Cati. Da’ s-a plictisit si de asta.
Baiat talentat, Fane, a fost curtat si de niste baieti mai bine cotati de l-au invatat meserie. Intrau in casa ca la autoservire. Intrau, faceau curat, ieseau si imparteau profitul dupa ce isi luau banii pe marfa. Scurt. Au jucat ei pe teren propriu cat au jucat si la un moment dat s-au gandit sa joace si in deplasare. Spania. Franta. Anglia. Tarile Nordice. Nu dadeau la poarta, luau totul cu tot cu poarta.Ei poate mai joaca si acum. Fane, insa, e baiat sufletist si nu a rezista in strainataturi. S-a intors in tara. Nu a platit transportul cu avionul. L-au platit autoritatile din Olanda cand l-au extradat. Romanii cum a ajuns i-au si dat cazare. La Jilava sau Rahova, nu stiu exact, vreo doi ani.
Cand a iesit era sa intre iar ca ii placea de o fata, si ei de el, dar la un moment dat ei nu prea i-a mai placut ca pusese ochii pe un fraier mai bazat. Fane stia cum e cu “sexul consimtit” ca atunci cand era mai mic mai facuse munca in folosul comunitatii la o puscarie de minori. Atunci gagica l-a dat in gat ca nu ar fi vrut sa si-o puna cu el ca sa scape de bataia de la ta-su care a zis ca o omoara daca il face de rasul satului si nu mai e virgina. Virgina nu mai era ea de mult…dar macar acum zicea ca s-a opus. Si Fane cum nu a vrut sa o ia de nevasta ca era si cam boccie…a stat la “umbra” ceva timp. Nu mult, ca era minor. Acum insa era major si tot de la “sex neconsimtit” i s-a tras. Doar ca acum ea consimtiti in trecut si cand nu a mai consimtit… a convins-o Fane. Ca, asa cum am mai spus, Fane poate fi foarte persuasive cand isi pune in cap. Tot aia fata buna. L-a denuntat ca a fortat-o, dar l-a iertat si s-au casatorit. In acte. Ca l-a iubit totusi si de dragul iubiri trecute nu putea sa il lase sa infunde puscaria.

Acum Fane e om insurat. In acte. Ea vaneaza baieti cu stare si ii lasa sa o intretina. Fane vaneaza case prin Anglia. Asta-i Fane Bulau. Baiat talentat de mic. Asta-i soarta noastra, a romanilor, sa ne crestem valoriile si apoi cand ajung la apogeu...le exportam.

Un comentariu:

DumitruS spunea...

Talentat Fane Bulau asta... si de apreciat, ca a plecat de jos si abia apoi a ajuns la etajul 1! Faine povestiri, m-au amuzat! :))

  • - Geanta din material textil rezistent si intarit cu material termocolant. Este cusuta manual cu motive populare romanesti. Motivul nu se repeta si pe spa...

Postări populare