Tzintziribush ramane singur, si…totusi, nu ! (ep. 12)

Citeste episoadele anterioare:

Trecusera multe zile de cand Tzintziribush isi facuse deja atatia prieteni pe care ii vizita pe rand…dar cel mai mult statea cu Relu si Tzuica. De fapt, Relu fugise si el de acasa pentru ca stapanii lui aveau mai nou un copil nou nascut si au considerat ca Relu nu le mai trebuie si intr-o seara discutau ce sa faca cu el…din numeroasele optiuni…Relu fusese lasat la ghena de gunoi intr-o cutie deschisa, cu doi morcovi si un mar. Insa astea i-au ajuns in prima jumatate de zi, seara astepta inca sa vina stapanii sa-l ia de acolo. Intre cei care au vizitat cutia in care fusese lasat Relu fusesera doua pisici, shobolanul Tzuica si un caine, trei dintre cele 4 animale erau forte infometate si daca primul dintre ele nu ar fi fost Tzuica, celelalte trei ar fi fost mai satule pentru cateva momente. Asa ca din acel moment Relu si Tzuica erau nedespartiti. Tzuica il luase de suflet pe Relu care era foarte naiv pentru lumea in care trebuia sa traiasca mai nou. Nici diferenta de marime nu ii deranja. Se trezeau seara si incepea distractia. Ziua era prea multa agitatie si prea multe riscuri pentru gustul lor. Tot seara venea si Tzintziribush la ei. Ziua ii urmarea de la balcon, asta cand nu dormeau, insa cam dormeau toata ziua si rar, venea si ziua la ei. Masina abandonata de oameni a fost cucerita si facuta camin pentru cei doi shoricei, un shoricel de companie si un shobolan pe care nu l-ai vedea sa iti tina companie si nici nu ai fi vrut.

In timpul in care cei doi, Relu si Tzuica, creasera un duo devenit trio cand se alatura si Tzintziribush, semnatarul jurnalului de fatza, cel care ni l-a povestit noua si noi ne-am permis sa il facem cunoscut si voua, avea mari probleme. Fugile dese si prieteniile sale cu animale dubioase (pisici, caini, shobolani sau shoricei de companie) nu erau prea bine vazute de familia sa. Nu pentru ca nu le place anturajul lui Tzintziribush, ci pentru ca cei doi batrani, « bunicii » familiei de shoricei nu prea mai aveau putere sa se ocupe de ei, iar familia de shoricei, partea adulta, parintii lui Tzintziribush aveau responsabilitatea unui numar insemnat de mostenitori. Care nu mai puteau ramane in spatiul rece din apartament. Si cum parintii lui Tzintziribush nu vroiau sa isi creasca copii la bloc ca sa o ia razna ca el. Pentru ca da… Tzintziribush era considerat oaia neagra a familiei. « Cel mai destept », dar si cel mai naravash din familie. Deci un exemplu rau. Morala asta a durat ceva…pana cand parintii au decis sa isi salveze restul familiei si sa se intoarca la tara. Astfel ca intr-o seara, bunicul lua familia de shoricei si o duse la vechia sa casa… Tzintziribush a ramas acasa, la oras.

Abia de acum au inceput adevaratele aventuri ale lui Tzintziribush, shoricelul de oras.

In acest moment l-am zarit noi, eu si maimutza, pe Tzintziribush stand amarat pe balcon. Nu a durat mult si bunica lui Tzintziribush a murit, linistita asa cum a fost toata viata. Si cum batranul ei sotz nu ar fi perceput viata fara ea…la scurt timp a urmat si el. Tzintziribush nu a mai ales sa ne faca doar o vizita pe zi…asa cum ne obisnuisem, ci la solicitarile noastre a decis sa ne mute la noi, era deja un shoricel extrem de stapan pe soarta lui si alegerea de a sta la noi a fost facuta nu din nevoia de a supravietui…ci pentru ca ne lega o pasiune comuna : povestile. La noi auzea povesti si la noi si le spunea pe ale lui. Nu a fost un locatar tocmai omniprezent. Aventurile sale, uneori si noi eram implicati in ele…fiind de fapt cei care le mai si programam, alaturi de cei doi « golanashi », Relu si Tzuica, sau de pisica Dona, sau catelul Zapa…si de alte animaluzte sau oamenii pe care i-a intalnit, au facut ca Tzintziribush sa devina un personaj important in viata si blogul nostru. De aici a inceput ceea ce a fost pana acum, doar debutul, JURNALUL(ui) LUI TZINTZIRIBUSH, SHORICELUL DE ORASH !

Care nu este chiar atat de singur…ne-am ocupat noi de asta…ca doar noi suntem Maimutza si Maimutzul…nu puteam sa il vedem pe el singur…dar asta in episodul viitor…cand « Tzintziribush se indragosteste »…de Micki


Sfarsitul primului sezon!

Niciun comentariu:

  • - Geanta din material textil rezistent si intarit cu material termocolant. Este cusuta manual cu motive populare romanesti. Motivul nu se repeta si pe spa...

Postări populare