Printul din Central Park – Evan H. Rhodes


Inchipuiti-va un Robinson Crusoe in miniatura care sa arate ca Tom Sawyer si care isi pierde timpul si sta in parcul central al orasului. Ceea ce va inchipuiti este descrierea peronajului principal al acestei carti, Jay-Jay.

JJ este un copil orfan luat in plasament de o femeie datorita baniilor pe care ii primea de la stat. Nu ducea o viata de huzur, insa din cauza unor evenimente neplacute fuge de acasa si se refugiaza in Central Park. Doarme in copaci, mananca de la restaurante noaptea sau din cosurile de gunoi ziua, se joaca cu un catel fara stapan, patineaza, investigheaza, citeste si contruieste…si fuge de un narcoman.

JJ este fascinant prin naivitatea lui si spiritul de aventura, atat de fascinant incat este indragit de o bunicuta pe care o salveaza de la un jaf si care il salveaza la randul ei de singuratate.

Cartea este plina de aventurile micului orfan care trece prin tot felul de evenimente mai mult sau mai putin placute, dar care se inchieie pozitiv. Romanul a fost ecranizat de doua ori, in 1977 si in 2000, inregistrand de fiecare data un real succe,. fapt inevitabil avand in vedere subiectul si actiunea romanului care i-a stat la baza.

Cartea a aparut la Editura Humanitas in 2007 si costa circa 10 lei.

Niciun comentariu:

  • - Geanta din material textil rezistent si intarit cu material termocolant. Este cusuta manual cu motive populare romanesti. Motivul nu se repeta si pe spa...

Postări populare