Porumbelul – Patrick Suskind


Dupa ce am citit “Parfumul” (click aici!), de acelasi autor, inevitabil trebuia sa gasesc si sa citesc si aceasta carte. Am cumparat-o si citit-o pe “nerasuflate”. Este altceva. Insa este tot o carte care are puterea sa te subjuge. Un subiect mai putin complex, insa la fel de bine dezvoltat.

Un personaj care supravietuieste in jungla urbana datorita unor obisnuinte care il linistesc. In fiecare zi acelasi rand de scari, acelasi traseu la serviciu, aceeasi poarta pe care o deschide pentru directorul bancii… Rutina pe care pe noi ceilalti ne-ar pune la pamant, pe el, un umil gardian de banca, il tine pe lume. Totul pana la un banal eveniment: un porumbel intra pe geamul de pe hol al culoarului din fata usii. De aici se construieste o carte, aparent fara un subiect, insa care are forta de a construi un caracter, un personaj extrem de bogat, bogat in amanunte ale rutinei si al interesului pentru rutina.

Este un micro-roman intr-un macro-univers. Cartea a aparut la Editura Humanitas in doua editii, cea din urma costa circa 15 lei. Cartea e disponibila si in anticariate la un pret de circa 10 lei.

Niciun comentariu:

  • - Geanta din material textil rezistent si intarit cu material termocolant. Este cusuta manual cu motive populare romanesti. Motivul nu se repeta si pe spa...

Postări populare