Armele care nu ucid – Calin Hentea“Informatia inseamna putere, informatia este o arma...”, cred ca de aici am putea porni prezentarea acestei carti. O carte scrisa de un cadru militar, un istoric, un jurnalist si un relationist… toti acesti profesionisti sunt de fapt unul singur: Calin Hentea. Astfel prezentat, Calin Hentea pare un supraom, nu stiu daca intruneste aceste calitati, insa cartea lui este una deosebita, o carte pentru profesionistii militari, o carte de istorie militara, o carte documentara si o carte despre comunicarea militara, toate aceste descrieri sunt adresate acestei carti, care este accesibila si pasionatilor de beletristica fara prea multe cunostinte din cele enumerate mai sus.

Un element interesant si un plus valoare dat acestei carti este faptul ca la momentul aparitiei acestei carti la Editura Nemira (http://www.nemira.ro/ ) in 2004 autorul era militar activ in cadrul Directiei Operatii, Sectia de Operatii Psihologice a Statului Major General, dupa ce mai multi ani activase ca jurnalist in diferite organizatii militare, deci un motiv in plus ca sa consideram ca ceea ce urmeaza sa citim este scris de un autor care stie cu adevarat ceea ce spune..si spune!


Fara a aprofunda mai mult decat trebuie cartea prezinta sub acest titlu aparent literar motivele pentru care si o arma neletala, o arma care nu ucide, este la fel daca nu mai periculoasa decat una care are scopul de a ucide. Si aici, in aceasta categorie a armelor care nu ucid sunt prezentate influenta pe care a avut-o informatia in diferite conflicte armate incepand cu 1900 si pana in prezent. Sunt prezentate diferite conflicte: cele doua razboaie mondiale, razboaiele din Coreea, Vietnam si Golful Piersic si chiar revolutia romana si sunt explicate sau dezvaluite diferite fapte care puse cap la cap cu obiectivitate de catre autor duc la niste concluzii interesante.


Cartea este un document placut de citit, o poveste a armelor care nu ucid, insa de cele mai multe ori sunt mai importante si au efect decisiv in soarta unui conflict..
Cartea este disponibila pe pagina web a editurii Nemira la pretul promotional de 40.000 lei vechi - http://www.nemira.ro/politica/arme-care-nu-ucid--686.
De acelasi autor Nemira a mai editat trei carti cel putin la fel de intreresante insa a carui tiraj a fost epuizat . Sa speram ca ele vor fi reeditate. E vorba de “150 de ani de razboi mediatic” editata in anul 2000, “ Propaganda fara frontiere” editata in anul 2002 si "Armata si luptele romanilor" editata in 2004. Primele doua carti trateaza acelasi tip de informatie care nu ucide, dar nici bine nu face daca este folosita ca si arma, cea din urma este o adevarata lectie de istorie a armatei romane. In anticariate cartile scriitorului Calin Hentea mai sunt inca disponibile cu conditia sa le cautati bine. Pretul poate fi de la 50 la 150.000 lei


Articolul face parte din campania "SCRIE CA SA PRIMESTI O CARTE" a editurii Nemira (pentru detalii click aici!)

Niciun comentariu:

  • - Geanta din material textil rezistent si intarit cu material termocolant. Este cusuta manual cu motive populare romanesti. Motivul nu se repeta si pe spa...

Postări populare