Putere, autoritate si comunicare politica – Gheorghe Teodorescu

Daca tot suntem in plina campanie electorala si suntem acostati zilnic de echipe de propagandisti ale unui candidat sau altul…cred ca e oportuna prezentarea unei carti de profil care sa ne mai dezvaluie putin din ceea ce prespune comunicarea politica ca la carte…ce se vrea “puterea” si ce inseamna “autoritate” si de ce nu…pentru ca chiar eu sunt in campanie electorala – “Voteaza Jean Bica. Pentru un blog tuns, ras si frezat! (click aici ca sa votezi!) . Si de la cine putem afla asta decat de la un teoretician recunoscut, Gheorghe Teodorescu.

Profesorul Gheorghe Teodorescu este doctor in sociologie al Universitatii “Al. I. Cuza” unde sustine cursuri de Sociologia opiniei publice si analize electorale, Sociologie politica, Metode de cercetare in stiintele comunicarii, Relatii publice sectoriale; cursuri de masterat Managementul campaniilor electorale, Promovarea si receptarea sondajelor de opinie in spatiul public. Autor al mai multor carti: Comunicare si opinie publica (1995), Un secol de sociologie romaneasca (1997), Putere, autoritate si comunicare politica (2000), Relatii publice si publicitate (2003), Sociologia mirabilis (2003/2006), Sisteme si comportamente electorale (2006); conferinte in tara si strainatate; studii si articole in reviste nationale si internationale, in volume colective; articole si comentarii in presa scrisa; coordonator de programe de cercetare si granturi academice; presedinte al INSOMAR.

Cartea aparuta la Editura Nemira ( http://www.nemira.ro/) in anul 2000 este o excelenta trecere in revista a trei concepte esentiale ale unui stat de drept: putere, autoritate si (comunicarea) politica! Notiuni abstracte pentru (multi dintre) noi.

Cartea are un apasat accent didactico-eseistic. Discursul lui Teodorescu este unul al unui profesor care ofera elevilor/cititorilor din cercetarile sale aprofundate. Astfel ca studentii interesati de domeniile sus mentionate pot gasi in acesta carte numeroase concepte foarte bine explicate. Este de remarcat stilul obiectiv al discursului cand este totusi vorba de notiuni de politica, fie ca e politica puterii, comunicarea politica sau autoritatea politica. Autorul ofera date bibliografice, citate si definitii lasand cititorul sa isi faca o impresie, urmarind construirea unei cercetari care sa ofera un suport celor care doresc sa o repete sau sa isi dezvolte proprile cercetari in aceste domenii de larg interes.

Lucrarea profesorului Gheorghe Teodorescu atinge in cele peste 300 de pagini toate aspectele puterii, autoritatii si comunicarii politice.
Carte este disponibila pe situl editurii Nemira la pretul de 40.000 lei (http://www.nemira.ro/in-afara-colectiei/putere,-autoritate-si-comunicare-politica--623) . De asemenea, cartea se poate gasi in librarii sau la anticariate.


Articolul face parte din campania "SCRIE CA SA PRIMESTI O CARTE" a editurii Nemira (pentru detalii click aici!)

Niciun comentariu:

  • - Geanta din material textil rezistent si intarit cu material termocolant. Este cusuta manual cu motive populare romanesti. Motivul nu se repeta si pe spa...

Postări populare