Gaudeamus, Targul International - Carte de invatatura

Cea de a cincisprezecea ediţie a Târgului Internaţional GAUDEAMUS – Carte de învăţătură va avea loc în perioada 19 – 23 noiembrie, în Pavilionul Central al Complexului Expoziţional Romexpo.

Manifestarea a fost iniţiată şi este organizată de Radio România, instituţie care în noiembrie 2008 a împlinit 80 de ani de existenţă şi activitate neîntrerupte.

Târgul Internaţional GAUDEAMUS Carte de Învăţătură 2008 a fost inclus de Comisia Europeană în Anul European al Dialogului Intercultural.
Deschiderea oficială a ediţiei 2008 va avea loc miercuri, 19 noiembrie, ora 12.00.

Accesul general al vizitatorilor în incinta târgului va fi permis pe baza biletelor de intrare, în valoare de 3,5 lei, care constituie totodată şi suportul pentru Tombola Specială GAUDEAMUS. Elevii, studenţii, cadrele didactice, pensionarii, membrii uniunilor de scriitori şi jurnaliştii au acces gratuit.

Programul de vizitare este următorul: miercuri – vineri, între orele 11.00 şi 20.00, sâmbătă, între orele 10.00 şi 20.00 şi duminică, între orele 10.00 şi 16.00.

Iată câteva dintre reperele acestei ediţii:
• Suprafaţa târgului a ajuns la circa 14.000 mp, aproape de capacitatea maximă a Pavilionului CentralRomexpo;

• Numărul expozanţilor este de peste 400, reprezentând câteva dintre cele mai importante segmente din domeniul editorial şi educaţional, astfel: edituri româneşti – 40%, edituri străine cu stand propriu, în stand naţional sau reprezentate la târg de agenţii de difuzare româneşti – 36%, instituţii de învăţământ româneşti –5,25%, instituţii de învăţământ străine – 2,25%, agenţii de difuzare de carte românească şi străină – 4,25%, firme multimedia şi instituţii cu acest profil – 2,75%, asociaţii profesionale – 2,25%, ONG-uri – 2%,instituţii mass-media – 3,5% etc.

Ultimele apariţii editoriale ale celor mai prestigioase edituri din România şi din străinătate, titluri în premieră şio bogată ofertă educaţională, adresată tuturor categoriilor de vârstă, vor fi astfel disponibile în incinta Târgului,pe parcursul a cinci zile.

• Programul de manifestări al ediţiei cuprinde peste 400 de evenimente organizate în mai multe locaţiispecial amenajate în incinta pavilionului şi în cadrul standurilor expozanţilor. Dintre acestea, 57,5% constituie lansări sau prezentări de volume ale unor autori români, Târgul devenind astfel un excellent instrument de promovare a literaturii autohtone, 21,25% sunt lansări de titluri aparţinând unor autori străini traduşi în limba română, iar 12,5% evenimente profesionale (dezbateri, seminarii, mese rotunde).

Pentru a opta oară consecutiv, Târgul GAUDEAMUS va fi transmis on-line.
Imagini în direct, intervenţii de la conferinţe şi dezbateri,selecţiuni din programul evenimentelor şi informaţii de ultimă oră, vor deveni accesibile tuturor celor interesaţi,la adresa www.gaudeamus.ro. Pe site-ul târgului, reactualizat zilnic pe parcursul desfăşurării sale, mai pot figăsite: catalogul complet al participanţilor, programul manifestărilor, bilanţul fiecărei zile de târg, precum şiinformaţii adresate în mod special anumitor categorii de public.

Niciun comentariu:

  • - Geanta din material textil rezistent si intarit cu material termocolant. Este cusuta manual cu motive populare romanesti. Motivul nu se repeta si pe spa...

Postări populare