Conversatii Libere – Robert Scoble & Shel Israel


“Conversatii libere” nu e o carte despre barfa sau o carte de comunicare, ci o carte cu si despre bloguri si bloggeri. O carte deschisa si usor de parcurs…
Autorii isi prezinta cartea astfel: “Conversatii libere este despre cum si de ce ar trebui sa te alaturi conversatiei. Cartea iti mai spune si cum sa fii un “blogger destept” pentru a reusi – si nu in ideea de a-ti arata ce instrumente sa folosesti, ci mai degraba ce strategii sa instrumentezi si de ce. « Conversatii libere » iti spune de ce angajatorii ar trebui sa isi incurajeze managerii din nivelurile unu si doi sa intre in lumea blogurilor cu tot sufletul si sa vorbeasca despre acele elemente ale afacerii pe care le stiu cel mai bine. « Noi explicam de ce este bine ca acesti angajati sa fie protejati de gardienii status-quoului care ar prefera sa controleze si sa centralizeze mesajele companiei «.

Cartea e un manifest in favoarea folosirii blogurilor ca forma de marketing pentru companiile mari si medii, ba chiar si mici. Si cei doi autori prezinta pe parcursul celor peste 300 de pagini argumentele pro acestui concept de deschidere fata de consummator prin intermediul blogurilor si blogosferei. Este o culegere de experiente ale unor bloggeri. Bloggeri care sunt mici afaceristi sau persoane din “TOP 10 Fortune”, dar si o carte care prezinta povestile de success.

Autorii prezinta inceputurile ICQ-ului, care, de la o investitie de 10.000 de dolari, prin discutii directe cu consumatorii, a fost vandut cu sute de milioane de dolari, prezinta, de asemenea si povestea Google, Skype etc.

Intr-o forma prietenoasa autorii ofera experientele altor bloggeri si vin cu idei demne de luat in seama pentru facilitarea si promovarea comunicarii prin intermediul blogurilor.

Un argument foarte bun in favoarea parcurgerii acestei carti este ca numai in timpul scrierii acesteia numarul blogurilor a crescut de la 7,5 milioane la peste 20 de milioane…deci, ca sa te remarci intre aceste milioane trebuie sa inveti de la performeri…si daca nu vrei sa inveti, ia cartea ca o lectura placuta, o lectura despre povesti de succes si persoane de succes din toate domeniile, nu numai IT&C.

Cartea a aparut la Editura Nemira (vezi aici - http://www.nemira.ro/new-media ) in 2008, probabil ca o gasiti fie pe pagina web http://www.nemira.ro/, dar si in librarii sau la targul Kilipirim sau Gaudeamus.


Articolul face parte din campania "SCRIE CA SA PRIMESTI O CARTE" a editurii Nemira (pentru detalii click aici!)

Un comentariu:

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
  • - Geanta din material textil rezistent si intarit cu material termocolant. Este cusuta manual cu motive populare romanesti. Motivul nu se repeta si pe spa...

Postări populare