Nene, pot sa dau si eu pagina?


Cum m-am exprimat si cu alte ocazii sunt fascinat de metrou, de mersul cu metroul. Pai ce menajerie si ce spectacol ai parte in metrou nu gasesti nicaieri...si gratis. Si unde mai pui ca toata asta este in timp ce iti faci si treaba...adica te duci unde o ai...daca o ai!
Ultimile mele aventuri sunt strans legate intre ele...doua dintre ele au ca actori conductorii... La Eroilor, metroul spre Militari astepta sa vina si calatorii de pe peronul alaturat venitzi de pe Dristor 2, conducatorul suparat ca aia se miscau prea lent a vrut sa fie putin ironic si zice in statie: "Va rog sa ne grabim!" Toata lumea a mers pe aceeasi idee..."Grabesh-te, bre...cine te tzine?"
Alta zi, alta poveste...un alt conductor. Acesta insa punea intrebari. "Atentie se inchid usile! Urmeaza statia Aurel Vlaicu?" Lumea a incercat sa-l edifice: "Da, mai, acolo mergem...dar nu stim daca si tu, poate te lasam undeva in drum, te coafeaza?"
Ii stitzi pe aia de se uita in cartea sau ziarul tau cand stai si tu comod pe scaun si citesti...mai ca ii inteleg. Pai ce sa faca si ei...se plictisesc si daca tu esti fericitul detinator a unei chestii cu poze si semne care ii pot face sa le treaca si lor timpul mai ushor?! Faze d-alea de isi baga nasul in ziarul tau ca nu vad bine un titlu sau ca vrei sa dai pagina si el nu a terminat de citit si ofteaza dezamagit sunt deja obisnuitza. Dar cand scrii si tu intr-o agenda o chestie ca sa nu o uitzi si un roman sta si citeste pasionat ce ai tu sa-i spui nevestei acasa, sa ia gogosari sa ii puna la murat spre exemplu, si mai ca isi baga capu' in agenda ta.
La mine treaba a fost mai fina... imi notam niste numere de telefon din agenda telefonului in agenda de hartie...deci ceva atat de fad si personal incat nu cred ca pasiona pe nimeni si totusi...Tocmai cand ii treceam noul numar de telefon a lui Fane in agenda se aseaza un nene si tzup isi si arunca nasul in agenda mea...dar intr-un stil destul de evident si mitocan. Ok, zic, ce o avea de vazut?! Il caut si pe a lui Sorel sa il bag si pe ala pe agenda in caz ca raman fara baterie la telefonul de vodafone...Nenea tot mai interesat, cred ca era si chior ca se tot apropia de agenda mea sa vada mai bine...Deja mi se pusese capsa si am inceput sa scriu cu litere de tipar si foarte frumos caligrafic ca sa inteleaga si sa vada romanul: "UNII OAMENI AR PUTEA SA NU FIE ATAT DE NESIMTZITZI SI SA NU SE UITE IN AGENDA TA CAND SCRII!!! NU ESTE ASHA, DOMNULE?" Cred ca a citit pe litere si in acelasi timp cand eu scriam pentru ca s-a chinuit sa descifreze si sa proceseze si la sfarsit s-a trezit ca din somn si a schimbat repede privirea spre partea cealalta a sa...se uita la o domnishoara cu un decolteu generos care cauta in agenda telefonului. De data asta nu stiu unde se uita, in displayul telefonului sau in decolteul domshoarei?!

Un comentariu:

Sky spunea...

persoana care "conduce" metroul se numeste mecanic de tren . Da, da, ai auzit bine. Conductorul este cel care iti verifica biletul in tren , sau respectiv te amendeaza sau ii dai spaga depinde de situatie. "Nasul" cum i se zice la romani .

  • - Geanta din material textil rezistent si intarit cu material termocolant. Este cusuta manual cu motive populare romanesti. Motivul nu se repeta si pe spa...

Postări populare