Cele mai "tari" chestii care ti se pot intampla la cinema

Un film vazut in cinematograf este cu adevarat o experienta unica si voi ceda mereu acestei tentatii in detrimentul alternativelor home cinema. Dincolo de preferinta de a fi in comunitatea "oamenilor care merg la cinema" nu pot sa fac abstractie si sa nu ma amuz de toate lucrurile care ti se intampla/ sau se pot intampla in sala, la o proiectie. Suna telefoanele mobile, intarziatii deranjeaza tot randul ca sa ajunga la locurile lor, explicatiile pe care un spectator le da celui de langa el (caz fericit: poate explica si persoanei aflate la doua scaune distanta), proiectionistul uita sa schimbe rola la timp, guma lipita pe scaun, perechea care se saruta in randul din fata si care iti distrage toata atentia etc - sunt doar cateva exemple.
Cele mai tari insa au fost "marturisite" pe un topic deschis pe forumul Cinemagia.ro in urma unui "sondaj" initiat de "thequietsurfer". Le-am selectat pe cele mai savuroase, pastrand fireste grafia si mentionand intre paranteze autorul:
"Eu am patit o chestie la cinemateca, in sala erau 6/7 oameni. Doi dintre ei stateau pe randul din fata mea. Unu' era roman, celalalt englez. Romanu' ii "traducea" filmul. Faza tare e ca se proiecta Crucisatorul Potyomkin" (Carmine)
"Prin 1978-79, când îmi fäceam la Union dopingul super-intensiv pentru admiterea la facultate, mi se întâmpla uneori sä nimeresc în fata unui anumit cuplu. Vizual nu i-am reperat niciodatä, pentru cä de regulä plecau înainte de sfârsitul oricärui film. Chestia e cä se plictiseau asincron - ea, începând din primele cinci minute. El, abia cu cinci minute înainte de final. Asa cä, pe TOT parcursul filmului, auzeam din spate, urmätorul schimb de replici, repetabil si multi-repetat:
EA: - Hai, mergem?
EL: - ...
EA: - Mergem?
EL: - ...
EA: - Gata, hai sä mergem!
EL: - Stai sä väd.
EA: - Ce sä vezi?
EL: - ...
EA: - CE SA VEZI???
EL: - ...
EA: - CE SA VEEEZI???
Asta se intampla in special la "Intolerance", de Griffith." (Pitbull)
"Este extrem de agasant si atunci cand isi dau intalnire la cinema grupuri mai mari de prieteni. Cum mereu se gaseste unul sau mai multi sa intarzie, ceilalti, dupa fraze de genul: , trec la capitolul decizii si o iau pe cea previzibila si clasica: "Hai sa intram k a inceput si filmu de cand stam aici". Daca esti deja in sala, grupul incomplet te face sa devii putin irascibil, da le treci cu vederea zgomotele instalarii sau(dak ai ghinion) rugamintile la care cedezi pana la urma de a te ridica pt. a le face si lor loc. In momentu' asta, poti spune k nu ai pierdut prea mult si incerci sa reintri in atmosfera filmului presupunand k nu se vor mai ivi probleme. Dupa ce-au trecut vreo 20 de minute din film, isi face aparitia si "fiul risipitor" care isi doreste cu ardoare sa fie alaturi de "matca".
Cum dureaza o vreme ca ochii sa se obisnuiasca cu intunericul, sfios, incepe sa intrebe:"Pa unde sunteti, ba?". Primeste raspunsul vag:"Aici." acompaniat de un cor de "SSSSSS" si, optional, de un repros.
Dupa deranjul "alipirii" individului la grup, urmeaza explicatiile, scuzele pt. intarziere si punerea la curent cu ce s-a intamplat in film. Deja nu mai poti sa te uiti linistit. Din cand in cand, individul mai intreaba caci n-a fost lamurit de prima oara: "Asta era mäsa?" sau "Ce-i cu asta?" (thequietsurfer)
Mai multe pe
http://www.cinemagia.ro/

Niciun comentariu:

  • - Geanta din material textil rezistent si intarit cu material termocolant. Este cusuta manual cu motive populare romanesti. Motivul nu se repeta si pe spa...

Postări populare