Ce a urmat dupa "MAREA REVOLTA"(Ferma animalelor - File de roman, dupa terminarea celui original)Dupa ce animalele si-au dat seama ca porcii au profitat de ele si s-au revoltat, au castigat revolta si porcii nu mai erau la putere. Acestea sunt faptele cunoscute, ce nu se stie este ca povestea a continuat. Se spune ca porcii aia pe care animalele ii stiau de porci dar in euforia pseudovictoriei au uitat de ei, s-au dat la inceput ca “mari antiporci”, s-au plans chiar ca nu mai puteau sa fie ce animale vroiau ei sa fie din cauza porcilor care i-au bagat cu forta in grajd.Si-au patimit si au spus ca porcii nu ca erau porci, ci ca asa era sistemul ca aveau si ei niste purcelusi mai mici sin u puteau sa-i lase sa moara de foame si trebuia sa le mai dea si lor un caviar, o sampanie…sa-i trimita la studii la alte ferme din Bahamas sau Hawai.
Anii au trecut, ferma a trecut prin numeroase sincope. Animalele, pentru a nu mai fi doar porcii la putere, animale invatate cu huzurul si profitatul de ceilalti pentru a manca numai ei tot, au facut mai multe grupuri in functie de interesele fiecaruia: un grup vroia sa ramana totul ca de obicei, un altul vroia ca ceea ce produce fiecare animal sa poata sa-l vandal singur sa devina fiecare animal un mic afacerist. Un alt grup, mai crestin, isi dorea ca fiecare animal sa isi ia inapoi staulul in care a stat. De fapt fiecare grup vroia ca el sa conduca ferma. S-a dezvoltat, nu mai erau doar animale domestice, s-a mai dat pe la ferma si o cucuvea, aparent foarte vesela si prietenoasa, care, cu ceva timp inainte de marea revolta, nu mai avea loc la masa porcilor si a complotat impotriva lor. Cucuveaua a fost aleasa sefa fermei. A facut ea ce a facut, mai cu implicarea unor cartite care au stat ascunse mult timp in pamant si cand au iesit la suprafata au fost fascinate de cucuvea si au jurat sa o apere de oile rebele care blocau curtea, au venit cartitele odata, au venit de doua ori la ferma, au ciufulit caini care vroiau sa-le blocheze undeva pe o cornisa…au facut istorie, dar au disparut din ea de indata ce cartita poeta care le conducea a intrat la “popreala” in hambar. A mai fost si un tap la conducerea fermei. Venise ca o alternativa impotriva cucuvelei, se lauda ca este un tap cu multe relatii. Ca va face din ferma una model condusa de animale specialiste. Nu a fost cazul, dupa patru ani a clacat si a iesit din viata fermei. Cucuveau a revenit la conducerea fermei, dar ii scazuse din prestanta si ferma s-a impartit in mai multe zone de interes unde ei erau “baroni”, termen nou intrat in vocabularul fermei. Baronii existau de mult, insa acum aveau si un nume. Timpul a trecut si oile, cai, magari, animalele care munceau la ferma de zi pana in noapte pentru a castiga grauntele, fanul, iarba de zi cu zi, au ales sa-i conduca castorul, animal umblat si trecut prin multe lupte. El exista la ferma de mult timp, ba condusese casa, centrul administrativ al fermei, ba se ocupase de carute, barci si alte mijloace de transport. Acum a devenit mai mare peste ferma.

Va urmaNiciun comentariu:

  • - Geanta din material textil rezistent si intarit cu material termocolant. Este cusuta manual cu motive populare romanesti. Motivul nu se repeta si pe spa...

Postări populare